A tetőszerkezet nagy része leégett 2016 februárjában, az oltás során pedig jelentős vízkár keletkezett abban a vályog épületben Nagyölveden, mely egy nevelőszülő házaspár otthona volt. A szülők saját nyolc gyerekük mellett két állami gondozottról is gondoskodnak. A gyerekek közül ketten már házasok és saját gyermekeik vannak, így a ház lakója egy összesen 18 fős család volt. A tűz a vizsgálatok szerint hanyagul kivitelezett villanyszerelési munka következménye volt. A tűz keletkezésekor a lakók kimenekültek az épületből, értékeiket azonban már nem volt alkalmuk kimenteni.

A közvetlen vészhelyzet elhárítása után a lakók a tetőt teljes egészében lebontották, a megmaradt épület falai állnak, néhány rész meglehetősen jó állapotban. A család tagjai között van egy kőműves szakember, és többen kőműves mellett dolgoznak. Kölcsönből és saját megtakarításból lefoglalóztak egy házat a településen, melynek felújítását és kibővítését megkezdték. Jelenleg az egyik rokonnál laknak szívességi lakáshasználóként egy hasonló épületben, itt őrzik a kimentett ingóságaik egy részét is. A későbbiekben a régi ház helyén egy további házat kívánnak építeni, mert a nagy létszámú család hosszú távú lakhatását csak így látják megoldottnak.

A család a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz fordult segítségért, amely építőanyaggal támogatja őket a talpra állásban. Június végén összesen 4 tonna bontott tetőcserepet, kátránypapírt és szigetelő anyagot szállított a Szeretetszolgálat a Nagyölvedre.