Virágszőnyeggel búcsúztak Gyulajon a Galló József Általános Iskolában a ballagó nyolcadikos diákoktól június 11-én. A tíz végzős tanuló közül kilencen középiskolában folytatják tanulmányaikat, négyen érettségit adó képzésre, míg öten szakmát adó iskolába fognak járni.

Az évzárót június 21-én tartják, melyen 104 gyermek kapja kézhez év végi bizonyítványát. A gyulaji iskolások mellett elballagtak az óvodások is, akik többsége a máltai intézményben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

Keringővel köszöntek el tanáraiktól Tarnabodon a máltai általános iskola végzős tanulói június 16-án. A búcsútánc és bankett hagyományosan a ballagás előtti estén mintegy lezárása a gyerekek előző nyolc évének, amelyen az osztályfőnökükkel, tanáraikkal és szüleikkel közösen idézik fel az iskolai élményeket.

Pető Zoltán polgármester, Csehely Tamás Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarországi Régiójának regionális ügyvezetője és a Szimfónia program zenészei búcsúztatták a Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi általános iskolájának 8. osztályos diákjait június 17-én.

Az évzáróval egybekötött ballagáson tizennégy diák vett búcsút az intézménytől, akik befejezték általános iskolai tanulmányaikat. Bizonyítványukat Tarnabod polgármesterétől vehették át, aki elismerő szavakkal méltatta a tanulókat. Elköszönt továbbá egy 6. osztályos szimfóniás tanuló is, aki szeptembertől a tanulmányait egy hatosztályos gimnáziumban folytatja.

A diákok kiemelkedő teljesítményének elismeréséül Csehely Tamás, Észak-Magyarországi Régió regionális ügyvezetője okleveleket és könyvajándékokat adott át. A Szimfónia program fiatal zenészei pedig az Örömódával köszöntötték a nyarat.