Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

6. Ifjúsági Mozgássérült Tábor

Máltai Szeretetszolgálat 6. Ifjúsági Mozgássérült Tábor

2019. augusztus 12-17
Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő
8646 Balatonfenyves, Mária u. 54

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019. augusztus 12-17 között, idén is megrendezi a közel 300 fős kárpát-medencei mozgássérült fiatalok nyári táborát Balatonfenyvesen. 120 mozgássérült fiatal és kísérőik nagy találkozójára készülünk.

A társadalom talán legsérülékenyebb tagjai a mozgássérültek, köztük is különösen a gyerekek és fiatalok, akik megkülönböztetett figyelmet kívánnak és érdemelnek. Nekik szeretnénk segíteni a balatoni egy hetes tábor megszervezésével.

A máltai mozgássérült táborok a fogyatékkal élő emberek elfogadását és minél teljesebb beilleszkedését segítik. A 18–40 év közötti mozgáskorlátozott fiatalok hasonló korú önkéntesek gondjaira bízva élnek egy héten át. A közösen töltött vakáció minden résztvevőnek sokat jelent: a mozgásukban korlátozott fiatalok önbizalmat és megerősítést nyerhetnek, segítőik pedig megtapasztalhatják egy feltétlen bizalomra épülő kapcsolat minden szépségét és nehézségét.

A mozgássérült fiatalok életében kevés olyan eseménydús időszak van, mint ez a tábor. A találkozó résztvevői pozitív élményekkel töltődnek fel, jó példákat, követhető mintákat ismernek meg, igazi vakáción vesznek részt.

2018-as táborról készült kisfilm:Szállás: 10 fő elszállásolására alkalmas, 2 szobás, fürdőszobás, előteres házakban. A házak bejáratához ideiglenesen kihelyezett rámpa vezet. A szobákban emeletes ágyak és egy szekrény található. Az emeletes ágyak alsó részén szokott a mozgáskorlátozott táborozó megszállni, az emeleti ágyon pedig a segítője. Fiúk-lányok külön történő elhelyezését nem tudjuk garantálni. A fürdőszobákban WC, mosdó és zuhanyzó található. Az előtérben egy kisméretű hűtő áll rendelkezésre. Az ágyneműt és ágyneműhuzatot biztosítjuk, viszont törölközőt és tisztálkodási szereket hozni kell. A tábor területén plusz mozgássérült mosdó és zuhanyzó konténer kerül elhelyezésre.


Máltai Szeretetszolgálat 6. Ifjúsági Mozgássérült Tábor
Máltai Szeretetszolgálat 6. Ifjúsági Mozgássérült Tábor
Máltai Szeretetszolgálat 6. Ifjúsági Mozgássérült Tábor
Máltai Szeretetszolgálat 6. Ifjúsági Mozgássérült Tábor

Étkezés: napi 3x-i étkezést biztosítunk. Speciális étkezési igényeknek is eleget tudunk tenni. Amennyiben szívesen részt vennél te is idei táborunkban, megfelelsz az előírt feltételeknek és el tudod fogadni házirendünket (linkelve) és adatvédelmi tájékoztatónkat (linkelve), töltsd ki a rád vonatkozó részt!

Részvételi feltételek mozgássérült fiatal esetében:

  • 18 és 40 év közötti életkor
  • tartós, lehetőség szerint igazolt mozgásszervi betegség
  • háziorvosod jóváhagyása (részvétel esetén augusztus 8-ig kell beküldeni)

Nem számít feltételnek, de előnyben részesítjük azon jelentkezőket, akik tudnak hozni magukkal segítő kísérőt (nem lehet szülő). Amennyiben nem tudsz hozni kísérőt és marad még szabad hely a táborban, megpróbálunk melléd kísérőt delegálni, de ezt nem tudjuk garantálni. Továbbá előnyben részesítjük azon jelentkezőket, akik még nem vehettek részt általunk szervezett mozgássérült táborban.

Jelentkezési határidő: 2019.05.31.

Részvételi feltételek önkéntes segítő esetében:

  • 18 és 40 év közötti életkor
  • Felelősséggel vállalod, hogy egy mozgássérült táborozót a tábor teljes ideje alatt kísérsz, és segítesz neki mindenben, amire szüksége lehet.

Természetesen nem hagyunk magadra ezzel a feladattal, az önkéntes társak mindig kisegítik egymást, illetve az egészségügyi feladatokat ellátó csapatunk is elérhető. Amennyiben részletesebb információkra lenne szükséged a felmerülő teendőkkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségen: banlaki.szabolcs@maltai.hu.

Nem számít feltételnek, de előnyben részesítjük azon jelentkezőket, akik már vettek részt önkéntes tevékenységben és/vagy ajánlólevelet tudnak csatolni.

Jelentkezési határidő: 2019.05.31.

MOZGÁSSÉRÜLT TÁBOROZÓ jelentkezési adatlapÖNKÉNTES SEGÍTŐ jelentkezési adatlap

A tábor költségeit pályázati forrásokból és adományokból finanszírozzuk.

Jelentkezési határidő: 2019.05.31

Nem veszek részt a táborban, de szívesen támogatom a rendezvényt: Támogatás