A munkaerő kölcsönzésével, közvetítésével, toborzással foglalkozó cég jelenleg közel 2000 munkahelyre keres partnerei számára megfelelő munkaerőt. Nehéz azonban elérni az alkalmas, potenciális munkavállalókat, főleg vidéken. A toborzási folyamatba ezért bekapcsolódtak a Szeretetszolgálat szociális munkásai, akik abban segítenek, hogy az érintettek közötti bizalom alakuljon ki. Ennek hiánya ugyanis sokszor a legjobb szándék ellenére meghiúsítja a munkát keresők és a munkaadók egymásra találását.

A közös munka eredményeként az elmúlt hónapokban közel 60 gyulaji munkakereső helyezkedhetett el egy tabi gyárban, és további 50 fő kapott munkát Alsószentmártonban. Mindkét településen nagyarányú a munkanélküliség, az ott élőket sújtja az elszegényedettség és a társadalmi kirekesztettség. A munkába állás ezért nem csupán bevételi forrást jelenthet számukra, hanem megbecsülést, visszautat, jövőt. A szervezetek úgy vélik, a közöttük kialakult együttgondolkodás és a segítségnyújtásban kidolgozott közös szemlélet mintegy modellként szolgálhat a jövőben.

A közvetítő cég munkatársai adományokkal is támogatják a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, július közepén a pécsi Csilla Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye számára vittek általuk gyűjtött ruhaadományokat. Ősszel a cég leselejtezett elektronikai berendezéseit a pécsi máltai Elektronikai Eszköz Kezelő Üzembe szállítják majd feldolgozásra, elősegítve ezzel az üzem 20 megváltozott munkaképességű dolgozójának foglalkoztatását, a Trenkwalder irodai papírhulladékát pedig a pécsi Hősök Terei Munkacsoport brikettáló műhelyében dolgozzák majd fel a rászorulók tüzelőnek.


Az együttműködésről a Tolnai Népújság riportjában is olvashatnak: www.teol.hu