2016. december 15. és 20. között országszerte 165 SPAR és INTERSPAR áruházban zajlott a gyűjtés, melynek során a Szeretetszolgálat több mint 2500 önkéntese szólította meg a vásárlókat, hogy lehetőségeikhez mérten vásároljanak tartós élelmiszert a rászoruló embereknek is. A húszéves gyakorlatot követve a Szeretetszolgálat munkatársai az összegyűlt élelmiszereket minden nap raktárakba szállították, ahol egységcsomagokat állítottak össze.

 

Az összegyűlt adományok mennyiségét a gyűjtés során folyamatosan követni lehetett a www.adniorom.hu oldalon. A felajánlott adományokból kétféle csomag készült. A közvetlenül fogyasztható termékekből, édességekből, konzervekből, kekszből hajléktalan embereknek és szociális intézmények lakóinak készültek csomagok, míg a lisztet, étolajat, száraztésztát és egyéb adományokat családoknak juttatják el. Az adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei és csoportjai az ország egész területén még karácsony előtt átadják a rászorulóknak.

 

Az idén huszadik alkalommal lebonyolított Adni öröm! akció szervezői több tízezer vásárlónak köszönik, hogy felajánlásaikkal, adományaikkal hozzájárultak a gyűjtés sikeréhez.