Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sorstárs Kistérségi Támogató Szolgálat - Bakonyszentlászló

Sorstárs Kistérségi Támogató Szolgálat - Bakonyszentlászló

Bemutatkozás

A támogató szolgálat célja, hogy a fogyatékkal élő személyeket saját lakókörnyezetében segítse, életvitelét megkönnyítse elsődlegesen a lakáson kívüli szolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosításával. 

Alapelvünk és szakmai törekvésünk, hogy tevékenységünkkel a fogyatékos személyek állapotromlását megakadályozzuk,
segítsük a társadalmi integrációjukat, a meglevő képességeik, készségeik fejlesztésével, szinten tartásával a saját aktivitásukra támaszkodva lehetőségeik keretein belül segítsük értékteremtő szándékukat, önismeretüket, önbecsülésüket, emberi méltóságukat megteremtő társadalmi elfogadásukat, valamint életkörülményeik javításához hozzájáruljunk.
 
személyi segítségnyújtás egyénre szabottan és célirányosan történik. A szolgálat munkatársai a hétköznapok során felmerülő problémák megoldását hivatottak elősegíteni.
Fizikai ellátás során biztosítjuk a megfelelő életfeltételeket, illetve a szükséges felügyeletet, segítünk a bevásárlásban, takarításban, fűtésben, továbbá a hivatali ügyek intézésében és gyógyászati eszközök valamint gyógyszerek beszerzésében.
Mentális gondozással is segítünk melynek részei lelki segítségnyújtás, krízishelyzet kialakulásának megelőzése, lelki sérülések megfelelő gondozása. Egészségügyi ellátás során gyógyszerkiváltásban, gyógyszeradagolásban segítünk, és figyelemmel kísérjük egészségi állapotukat, segítünk megszervezni a szakorvosi és
szűrővizsgálatokra való eljutást. Továbbá fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink beszélgetéssel, felolvasással, közös sétákkal színesítik a gondozottak napjait. 
 
Szállító szolgálatunk megszervezi és elszállítja a fogyatékkal élő embereket a különböző szolgáltatásokhoz, mint például iskola, kórház, orvosi rendelő, bolt.
Az ellátás igénybevételéhez kérelmet kell benyújtani az intézmény vezetőjéhez, amit orvosi dokumentációval kell igazolni.
 
 
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 8431
Település: Bakonyszentlászló
Cím: László kir. u. 2.
Telefonszám: 06-30/692-10-98
Intézményvezető: Csizi Barbara
Számlaszám: 11784009-20201241
E-mail: