Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Tanyagondnoki Szolgálat - Pécs

Tanyagondnoki Szolgálat - Pécs

Bemutatkozás

A tanyagondnoki szolgáltatásunk célja, hogy az István akna területén élők esélyegyenlőségét növeljük, intézményhiányból eredő települési hátrányaikat enyhítsük, valamint, hogy az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz és egyes alapszolgáltatásokhoz hozzájuthassanak.

Segítséget nyújtunk, hogy a hátrányos helyzetben élők képesek legyenek otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartására, egészségi, mentális állapotukból, vagy egyéb okokból származó problémáik megoldására. Ebben különösen fontos a tájékoztatás a szociális, gyermekvédelmi, egészségügyi, családtámogatási, munkaügyi és egyéb ellátások igénylésének lehetőségeiről, részleteiről, valamint az intézmények elérhetőségéről, nyitvatartási rendjéről, a szolgáltatások köréről, jellegéről, az igénybevételük módjáról, az ellátások igényléséhez szükséges iratokról.

Tanyagondnoki szolgálatunkban segítséget nyújtunk a szociális ügyintézésben, hivatalos okmányok beszerzésében, a munkaügyi központtal való kapcsolatos ügyintézésekben, a képzések, munkalehetőségek felkutatásában és a jelentkezésben, Családsegítő és Gyermekvédelmi Központtal, valamint az iskolákkal való kommunikációban. Szociális étkeztetést bíztosítunk az arra rászorulóknak, illetve személyszállítással enyhítjük a ritka tömegközlekedés okozta nehézségeket.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 7629
Település: Pécs
Cím: Apafi u. 99-101.
Telefonszám: 06-72/538-087
Intézményvezető: Csonkáné Utasi Katalin
Számlaszám: 11784009-20200831
Fax: 06-72/538-088
E-mail: