Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Abasári Máltai Csoport

Abasári Máltai Csoport

Bemutatkozás

Csoportunk nagy gondot fordít az idős emberekre, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalokra.

Sok idps ember él a településen, akik nem tudják a lakásukat elhagyni, vagy nagyon kis nyugdíjjal, rendelkeznek, és akik még szégyellik, hogy segítséget kérjenek. Ezeket az embereket felkeressük és felajánljuk a segítségünket, vagy csak úgy intézzük a látogatást, mintha csak véletlenszerű lenne. Megpróbálunk mindenben segíteni: elintézzük a szakirányú gondozásokat, hivatalos ügyeiket, vagy társaságot adunk, beszélgetünk velük. Az Abasáron élő hajléktalans emberekről is gondoskodunk, főként ruhaadományokkal.

Mindennapi szolgálatunk során figyelmet fordítunk a fiatalokra is, az Abasári Ifjúsági Tagozattal igyekszünk megismertetni a máltai küldetést.

Ahhoz, hogy jól segítsünk, segítséget kérünk a védőnőktől, az óvónőktől és a tanároktól, mert a különböző korú gyermekekkel ők találkoznak nap, mint nap, ők látják át a rászorultságot és az igény szerinti segítségnyújtást.

Decemberben hagyományosan megvendégeljük a rászorulókat. A vacsora címe: "Legyen mindenkinek meleg étel az asztalán Karácsonykor". Az idős embereket december 21-én várjuk, a hajléktalan, rászoruló, nagycsaládos, hátrányos helyzetű embereket pedig december 23-án egy ebéddel, forralt borral, édességgel, gyümölccsel valamint ajándékcsomaggal. 

Hitvallásunk: „Szegények mindig lesznek veletek”; szükség van segítő kezekre. Egymás és a fiatalok kezét fogva reményt kapunk és adhatunk.

Abasári Máltai Csoport
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 3261
Település: Abasár
Cím: Múzeum út 25.
Telefonszám: 06-30/636-9788
Intézményvezető: Fülöp Bertalanné
E-mail: