Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza - Páty

Gondviselés Háza - Páty

Bemutatkozás

A pátyi komplexumban a Szeretetszolgálat korai és emblematikus intézményei mellett új programjaink is helyet kaptak. Bentlakásos idősotthonunk méltó körülményeket ad az életük utolsó szakaszát nálunk töltő embereknek, bentlakásos fogyatékos otthonunk pedig a sérült emberek ellátásával kapcsolatos máltai szemléletmódot jeleníti meg. A támogató szolgálat a környéken élő fogyatékkal élők mindennapjait könnyíti meg, az épületben kialakított kerámiaműhely és teacsomagoló üzem pedig  megváltozott munkaképességű és sérült embereknek teremt lehetőséget arra, hogy igazi, értékteremtő munkát végezzenek.

Idősek Otthona

Intézményünk tartós bentlakásos teljes körű ellátást biztosít az önmaguk ellátására nem, vagy csak segítséggel képes nyugdíjkorhatárt betöltött idős, és/vagy fogyatékkal élő személyek számára, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel. Elhelyezésükhöz egy és kétágyas szobák vagy lakrészek állnak rendelkezésre.
Teljes körű szeretetteljes testi-lelki gondoskodást nyújtunk átmenetileg magukra maradt házaspárok és egyedülálló személyek számára, akik időlegesen nem tudnak gondoskodni magukról. Elhelyezésükhöz egy és kétágyas szobák, vagy lakrészek állnak rendelkezésre. Az idősek otthonában kápolna is található.
 
Lakóotthonaink
 
Az önmaguk ellátására nem, vagy csak segítséggel képes értelmi fogyatékos - gyermekvédelmi gondoskodásban élt - személyek teljes körű ellátásáról gondoskodunk. Célunk, hogy megadjuk számukra mindazt, amire gondozásban, nevelésben, képzésben és foglalkoztatásban szükségük van. 
 
Helyettes és nevelőszülő hálózatunk
 
Hálózatunk tagjai olyan házaspárok, családok, egyedülállók, akik családjukat - átmenetileg, vagy tartósan - vesztett gyermekek befogadására, nevelésére vállalkoznak. Segítik a gyermek és családja közötti kapcsolat fenntartását, amennyiben lehetséges, a visszagondozást is.
 
Szociális étkeztetés: "Élet közelben – étel közelben."
 
A Gondviselés Házában működő szociális konyhánk azoknak segít meleg ételhet jutni, akiknek előrehaladott életkoruk, betegségük vagy anyagi helyzetük miatt nehézséget jelent az ebéd elkészítése. Ha betegségük miatt kímélő étrendre van szükségük, azt is biztosítjuk. Szükség esetén az ételt házhoz szállítjuk.
 
Támogató Szolgálat
 
Szolgálatunk tartósan beteg és/vagy fogyatékkal élő embertársainkat segíti tanácsadással, ügyintézéssel, szállító szolgálat működtetésével, hogy jobb életminőséggel élhessenek. Igény szerint személyi segítséget nyújtunk havi, illetve heti rendszerességgel bevásárláshoz, a társadalmi életben való teljesebb körű részvételhez, az önálló munkavégzéshez, a szociális és egészségügyi ellátások igénybe vételéhez, a kulturális és sport rendezvényeken való részvételhez. Szállító szolgálatunk támogatja, hogy teljesebb életet élhessenek a hozzánk forduló rászoruló emberek. 
 
Házi segítségnyújtás idős embertársaink számára
 
Szolgálatunk olyan idős emberek számára nyújt segítséget, akik otthonukban élnek és segítségre van szükségük a házi és/vagy a ház körüli munkákban, a vásárlásban, ügyeik intézésében, vagy ha közlekedéséhez hiányzik egy kísérő személy, illetve ha megromlott az egészségi állapotuk miatt gondozásra volna szükségeük. Célunk, hogy gondozottaink minél tovább maradhassanak otthonukban, megszokott környezetükben és biztonságban érezzék magukat. 
 
Családsegítő és gyermekjóléti szolgálat
 
Gondviselés Házában munkatársaink segítik a - problémákkal, és működési zavarokkal küzdő konfliktusokkal, terhelt - hátrányos helyzetű családokat. Családtagok részére tanácsadást és családgondozást biztosítanak. Továbbá figyelemmel kísérik a településen élő gyermekek szociális helyzetét, veszélyeztetettségét. 
 
Kerámiaműhely
 
Kézműves műhelyünkben megváltozott munkaképességű és sérült emberek dolgoznak, akik munkájuk során kreatív és értékteremtő munkát végeznek. Termékeink előállításánál elsődleges szempont, hogy a képességeikben akadályozottak is könnyen elsajátíthassák a készítési technikákat, ezért egyszerű (pl. lapítás, felrakás, szaggatás) és szaktudást igénylő (korongozás, mázazás) igénylő módszereket is alkalmazunk. Termékeink kis szériában, kézzel készülnek. 

Teaműhely

Teaműhelyünkben különböző teákat csomagolnak a megváltozott munkaképességű és sérült munkatársaink. A hibiszkus tea mellett számos más teafajta feldolgozását végzik, melyek Máltai Jótékonysági Termékként kerülnek a boltok pocaira, valamint a webshopba. 

Üzemeinkről bővebben a Máltai Jótékonysági Termék menüpont alatt olvashat. 

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 2071
Település: Páty
Cím: Csilla von Boeselager u. 3.
Telefonszám: 06-23/344-050
Intézményvezető: Szabóné Cselényi Franciska
Fax: 06-23/344-045
E-mail: