Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Fertőtlenítő Fürdő Állomás

Fertőtlenítő Fürdő Állomás

Bemutatkozás

A Máltai Szeretetszolgálat 2013. áprilisában újra megnyitotta a Gyáli úti fertőtlenítő állomást, amelyet korábban az ÁNTSZ működtetett, de 2012-ben bezárt. Az ide tervezett fejlesztésekkel az ellátás egy eddig hiányzó láncszemét szeretnék kialakítani.
 
Az állomás megszűnése jelentős nehézségeket okozott a hajléktalan embereket ellátó szervezeteknek, az intézmény újbóli megnyitásával a Máltai Szeretetszolgálat hiánypótló szerepet tölt be. A korábbi tapasztalatok alapján az utcákon élő hajléktalan emberek fele igénybe veszi a fürdő és fertőtlenítő szolgáltatásait, de a szállón lakók közül is sokan megfordulnak itt. Van, aki magától jön, van akit a krízisautó vagy a mentő hoz be. A fürdés és tisztálkodás mellett szükség esetén a fertőtlenítést és az élősködők irtását is elvégezzük, a fertőzött ruhát helyben tisztára cseréljük és megsemmisítjük.
 
A Fürdetőben belgyógyászati szakrendelés működik, ahova a fürdetés során felmerült, nem a fertőtlenítő kezeléssel összefüggő egészségügyi problémákkal át tudjuk irányítani a hozzánk fordulókat. Vérnyomásmérés, vércukormérés, kötözés, belgyógyászati vizsgálatok, receptírás, gyógyszerelés, beutalás szakrendelésre.
 
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1097
Település: Budapest
Cím: Albert Flórián út 5-7.
Telefonszám: 06-1/210-03-03
Intézményvezető: Jobbágyné Dr. Berta Izabella
Számlaszám: berta.izabella@maltai.hu