Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza - Mezőkövesd

Gondviselés Háza - Mezőkövesd

Bemutatkozás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza 2005 júniusa óta a nappali melegedőt mint személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és az éjjeli menedékhelyet mint szakosított ellátási formát integrált formában működteti a komplex és hatékony segítségnyújtás érdekében.

Munkánkat a keresztény szellemiség és a szociális munkások etikai kódexe vezérli. Szociális Információs Szolgálatunkban dolgozó szociális munkás mind az éjjeli menedékesek mind pedig a nappali melegedőt igénybe vevőknek segít a különböző szociális ügyintézésekben, illetve szükség esetén a mentális segítségnyújtás eszközeit használja és alkalmazza munkája során.

A Nappali Melegedő nyitva tartása munkanapokon reggel 8:00-16:00 között, de szinte egész évben nyitva áll hétvégén, pihenő és ünnepnapokon is mind férfiak, mind nők betérhetnek. A mindennapokban feladatunk, hogy biztosítsuk számukra a fűtött, barátságos közösségi együttlétre alkalmas helyiséget, az étkezést, ételmelegítést, fürdést, mosást, mentális és szociális segítséget. Hivatali ügyek intézésére Szociális Információs Irodánk munkatársaitól kaphatnak útmutatást, mely a nappali melegedő nyitva tartásának ideje alatt működik. A hozzánk fordulóknak segítünk egészségi állapotuknak megfelelően egészségügyi alap vagy szakellátáshoz jutni, továbbá segítünk a munkahelykeresésben, pénzbeli és természetbeni ellátásokhoz juttatásban, valamint más ellátórendszerben történő elhelyezésükben.

Az éjjeli menedékhely az ellátottak számára nyújt éjszakai pihenést, esti egyszeri étkezést, a használati tárgyakat csomagmegőrzőben tároljuk, tisztálkodási lehetőséget buztosítunk, tisztálkodáshoz szükséges eszközöket, mosást, mosáshoz szükséges eszközöket, étkezésre, ételmelegítésre szolgáló helyiséget, elsősegélyhez szükséges felszerelést, heti 1 alkalommal 2 órás időtartamban orvosi ellátást, valamint a szociális információt és az ellátást igénybe vevő jogosultságaira vonatkozó tanácsadást.   Továbbá biztosítunk ágyneműt, névre szóló zárható szekrényt.

 

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 3400
Település: Mezőkövesd
Cím: Mátyás király út 121.
Telefonszám: 06-49/411-706
Intézményvezető: Radványiné Sánduly Emese
Fax: 06-49/411-706
E-mail: