Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Játszótér - Miskolc

Játszótér - Miskolc

Bemutatkozás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta kiemelten foglalkozik a gyermekek, a családok és az ifjúság problémáival. A Magyarország nagyobb városaiban útjára indított „Játszva megelőzni” program kifejezetten a panel-negyedekben élő hátrányos helyzetű családok gyermekei számára kíván megelőző jelleggel a játék és a szabadidő tartalmas eltöltésén keresztül védettséget nyújtani.

A program küldetése, hogy a köznapi értelemben vett játszóterek helyett a gyermekjóléti ellátás speciális formáját alakítsa ki, és a hátrányos helyzetű gyermekek élethelyzetében a játék eszközeivel nyújtson segítséget.

Miskolcon a Máltai Játszótér 2001. május 25-én nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt. Rendszeres programok szervezésével és szakembereink segítségével igyekszünk a szabadidő hasznos eltöltéséhez segítséget nyújtani. Ilyen programok a kézműves foglalkozások, egészséges életmódhoz kapcsolódóan játékok, korrepetálás, sport foglalkozások. Emellett a rászoruló családok részére adományokat gyűjtünk és osztunk, a problémáikat meghallgatjuk, tanácsot adunk és segítséget nyújtunk.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 3535
Település: MIskolc
Cím: Avasi lakótelep
Telefonszám: 06-46/431-400
Intézményvezető: Nagy Zsuzsanna