Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata - Komárom

Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata - Komárom

Bemutatkozás

Működési területünk Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás területe, a Komáromi Kistérség. Célunk, hogy a gondjainkra bízott fogyatékkal élő személy fogyatékosságából, fizikai, szellemi, mentális állapotából származó társadalmi hátránya csökkenjen, életminősége javuljon, minél hasznosabb tagja lehessen a társadalomnak. Az esélyegyenlőség megteremtésének érdekében hozzájárulunk, hogy a fogyatékkal élők a mindennapi problémáik megoldásában – a társadalom aktív tagjaként – maguk is teljes körű felelősséget vállalhassanak. 

A Nappali Intézményünk a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmény, melynek feladata, hogy fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek napközbeni ellátását, foglalkoztatását, fejlesztését, gondozását biztosítsa. Gondozottaink közt van értelmi fogyatékos, autista, mozgásában akadályozott és halmozottan fogyatékos ember. 

A Sorstárs Támogató Szolgálat személyi segítéssel és szükség esetén szállítással nyújt segítséget a rászorulóknak. Feladatait két szakképzett személyi segítő látja el. Otthonukban keresik fel azokat a fogyatékossággal élőket, akik megfelelnek a törvény által meghatározott feltételeknek. Feladatuk személyre szabott gondozási tervvel segíteni az egyént, tehermentesíteni a családot, a tágabb értelemben vett környezetre való pozitív hatással elősegíteni a fogyatékkal élő emberek társadalmi befogadását. A Szolgálat munkatársai a hétköznapok során felmerülő problémák megoldását hivatottak elősegíteni. 

Rehabilitációs segédeszközök bérbeadását is megszervezzük. A hozzánk forduló rászorulóknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat raktárában tárolt segédeszközöket (kerekesszék, járókeret, kórházi ágy stb) térítésmentesen tudjuk biztosítani. A szolgáltatást nem csak a gondozottak vehetik igénybe, hanem  a rászorultak is. 

 

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 2900
Település: Komárom
Cím: Táncsics Mihály út 26.
Telefonszám: 06-34/340-255
Intézményvezető: Szalai Gabriella
Fax: 06-34/340-255
E-mail: