Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Támogató Szolgálat - Székesfehérvár

Támogató Szolgálat - Székesfehérvár

Bemutatkozás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Székesfehérvári Támogató Szolgálatának célja, hogy a fogyatékos személyek helyzete, életfeltételei javuljanak, hogy teljesebb életet éljenek és a fogyatékosságból eredő terheik csökkenjenek, illetve képessé váljanak az állapotukból eredő hátrányok csökkentésére. 

Támogató szolgálatunkat azért hoztuk létre, hogy az összes hozzánk forduló, bármely fogyatékossági típusba tartozó ember számára teljes körű támogató szolgálati ellátást nyújtsunk, önálló életvitelüket elősegítsük. Legfőképpen értelmi sérült, autista gyermekeknek valósítjuk meg a bölcsödébe, óvodába, iskolába való eljutását.  Mozgás-, és látássérült időseknek pedig az otthonukban történő ellátás, ügyintézés, orvoshoz kísérés a fő profilunk. 

Személyi segítségnyújtás során a fogyatékossággal élő személy aktív közreműködésével lakáson belül és kívül egyaránt segítséget nyújtunk a mindennapi életviteli teendőkben. Szállítással segítjük a köz- és egészségügyi ellátó helyekre történő eljutást, továbbá tanácsadásért és információkért is fordulhatnak hozzánk a rászorulók és családjaik. Idősklubot, kirándulásokat, kulturális programokat szervezünk, hogy megkönnyítsük a társadalmi integrációt. 

Küldetésünk a támogatni a fogyatékossággal élő embereket abban, hogy lehetőségeikhez képest önálló és független életet élhessenek. Szolgáltatásaink a Székesfehérváron élő valamennyi súlyos fogyatékos személy részére térítésmentesen vehetők igénybe.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 8000
Település: Székesfehérvár
Cím: Taksony u. 15.
Telefonszám: 06-22/312-720
Intézményvezető: Rehova Eszter
Fax: 06-22/312-720
E-mail: