Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Szociális Centrum

Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Szociális Centrum

Bemutatkozás

Intézményünk nappali és éjszakai menedéket nyújt a hajléktalan embereke számára. Időszakos férőhelyünk nők számára nyújt átmeneti éjszakázási lehetőséget. 

Az 1990-ben nyitott éjszakai menedékhelyünk speciális abból a szempontból, hogy a napközbeni benntartózkodásra is lehetőséget nyújtunk lakóinknak, ha munkarendjük vagy egészségügyi állapotuk ezt szükségessé teszi. 3-4 ágyas szobáink többségében férfi férőhelyeket működtetünk, de egy 4 ágyas női szoba, és egy másik, párok elhelyezésére szolgáló szoba is van. Minden lakónk saját zárható szekrényt, az emeleti étkezőkben lévő nagy közösségi hűtők egyikében szintén zárható saját hűtőrekeszt kap, hogy értékeit és élelmiszerét biztonságban tudhassa. A szállásadás alapfeladatán és az intenzív szociális munkán túl különböző programokat is szervezünk, melyek a hajléktalanságban élő embertársaink problémáinak megoldását, helyzetük, mindennapi életük elviselhetőbbé, könnyebbé tételét célozzák.
 
Intézményünk adományátvevő hely is, ahol napi 24 órában átvesszük a lakossági ruhaadományokat és egyéb használati tárgyakat, melyek rajtunk keresztül jutnak el a rászorulókhoz. Az épületben hetente osztunk ruhát hajléktalanoknak és a kerületben élő rászoruló lakosság - kisnyugdíjasok, nagycsaládosok - részére is. Rendszeresen fogadunk önkénteseket, akiket indíttatásuk, készségeik és képességeik szerint vonunk be segítőként.
 
Nappali melegedőnk elsősorban a hajléktalan embereknek nyújt ellátást, de minden segítségre szoruló embert segítünk. A kötelező nappali melegedős szolgáltatáson felül - mosás, fürdés, pihenés, tanácsadás, étel-melegítés és fogyasztás - magas színvonalú ügyfélszolgálatot, álláskereső irodát és mentálhigiénés szolgáltatást nyújtunk, számítógép- és telefon használatot biztosítunk. Délutáni klubfoglalkozásokat tartunk, és több pályázati programmal segítjük a klienseinket. Fodrászunk 6 órában fogad vendéget.
Az igények és lehetőségek mértékében szombatonként is nyitva tartunk. Intézményünk szolgáltatásait minden rászoruló ingyen veheti igénybe.
 
A krízishelyzetbe került nők számára nyújtunk menedéket időszakos férőhelyünkön. 19 fő krízishelyzetbe került hölgyvendégnek tudunk átmeneti, rövidtávú, egyszerű éjszakázási lehetőséget biztosítani. Többségében Utcai Gondozószolgálatok, Krízisautó Szolgálatok, Rendőrség vagy a Mentő szállít hozzánk ügyfeleket. Földre helyezett műbőr bevonatú szivacs fekvőhelyeiken kívül egyszerű vacsorával látjuk el őket. Ügyfeleink továbbgondozását elsősorban az MMSZ Utcai Gondozó Szolgálatával együttműködve igyekszünk megoldani.
 
Az igények és lehetőségek mértékében időnként a melegebb évszakokban is megnyitjuk szálláshelyünket. Az igénybevétel ingyenes.
 
Ellátási területünk főként Buda, de fogadunk pesti területekről is rászorulókat. 
Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Szociális Centrum
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1033
Település: Budapest
Cím: Miklós utca 32.
Telefonszám: 06-1-368-9299
Intézményvezető: Szentkereszty Tamás
E-mail: