Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény

Gondviselés Háza Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény

Bemutatkozás

Intézményünk otthoni és nappali intézményi ellátást nyújt időskorű emberek számára 1994 óta. 
 
Házi segítségnyújtás szolgáltatásunkat azon időskorú személyeknek nyújtjuk, akik egészségi állapotuk miatt az önálló életvitellel kapcsolatos feladataikhoz segítséget igényelnek. Az ellátást a szükségleteiknek megfelelően biztosítjuk: háztartási tevékenységben közreműködés vállalunk ( vásárlás, mosogatás), személyi és lakókörnyezeti higiénia megtartásában segítünk, támogatjuk az egészségi és fizikai állapotuk javítását, szinten tartását, segítünk a veszélyhelyzetek elhárításában, valamint mentális támogatást nyújtunk, segítjük a családi- és környezeti kapcsolatok ápolását, az ügyintézést, és informát nyújtunk a legfontosabb szociális szolgáltatásokról. Az ellátás díjának megállapítására a jelentkezéskor kerül sor.
 
A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezette be Magyarországon. Az otthonukban élő időseknek nyújtunk a nap 24 órájában biztonságot és állandó szakszerű felügyeletet a különböző vészhelyzetek kiküszöbölésére. Az ellátás folyamatos készenléti rendszerben működik. Segélyhívás esetén az ügyeletes gondozó haladéktalanul megjelenik a helyszínen, a felmerült probléma megoldása érdekében azonnal intézkedik, szükség esetén egészségügyi ellátást kezdeményez – orvosi ügyelet, mentőszolgálat értesítése. A szolgáltatás térítési díja az ellátott jövedelmének egy százaléka sávos térítési díj megállapítással.
 
Az idősek napkzözi klubja az otthonukban önmagukat még ellátni képes idősek számára nyújt lehetőséget napközbeni tartózkodásra. Az ellátás hozzájárul ahhoz, hogy a klubba járó időseink megőrizzék társadalmi és társas kapcsolataikat, fizikai és szellemi aktivitásukat.
 
A klub tagjainak érdeklődési köréhez illeszkedő programokat kínálunk: zenés és irodalmi műsorok, zenehallgatás, videó és diavetítés, helyi könyvtár használat, heti és havi folyóiratok, egyéb kulturális programok. Továbbá életmód és életvezetési tanácsadással segítünk, rendszeres torna, vérnyomás- és vércukor ellenőrzés van intézményünkben. Segítjük az ügyintézést: információkat, nyomtatványokat biztosítunk, segítünk a kitöltéskor, valamint támogatjuk az érdekérvényesítésüket. Tisztálkodási és mosási lehetőséget adunk. Az ellátás térítésmentes.
 
Nyitva tartás: munkanapokon 8:00 – 16:00
 
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1033
Település: Budapest
Cím: Miklós u. 32. (tetőtér)
Telefonszám: 06-1/368-94-84/132
Intézményvezető: Halászné Józsa Gabriella
E-mail: