Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Szegedi Játszótér – Játszóház - Sportpark - Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központ

Szegedi Játszótér – Játszóház - Sportpark - Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központ

Bemutatkozás

A Szegedi Játszóházat és Játszóteret 2001. október 28-án nyitottuk meg.  Célunk, hogy folyamatosan jelen legyünk az itt élők életében és egy befogadó, megtartó közösséget építsünk és fejlesszünk, a hátrányokkal és életviteli nehézségekkel küzdő családok és gyermekeik számára. Tevékenységünk fókuszában a hátrányos helyzetű gyermekes családok és a „csellengők” állnak. Közösségi térként szolgáltatásaink, programjaink folyamatosan igazodnak a felmerülő igényekhez, a „Játszva Megelőzni! Program szakmai iránymutatási szerint. A pedagógiai és szabadidő-szervezési feladatok mellett szociális segítségnyújtással, mentorálással is foglalkoznak munkatársaink. 
 
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta foglalkozik a gyermekek, családjaik és az ifjúság problémáival. A Magyarország nagyobb városaiban útjára indított „Játszva megelőzni” program kiemelten a panel-negyedekben élő hátrányos helyzetű családok gyerekei számára kíván prevenciós jelleggel a játék és a szabadidő tartalmas eltöltésén keresztül védettséget nyújtani.
 
A program küldetése, hogy a köznapi értelemben vett játszóterek helyett a gyermekjóléti ellátás speciális formáját alakítsa ki, és a hátrányos helyzetű gyermekek élethelyzetében a játék eszközeivel nyújtson segítséget.
 
Alapvető célunk, hogy szinte észrevétlenül - a játékon és a Játszótér játékkultúráján keresztül – elsősorban hátrányos helyzetű gyerekek részére közvetítsen normákat, fejlesszen készségeket.
Óvodásokat, kisiskolásokat, kis- és nagykamaszokat, kismamákat, szülőket és nagyszülőket egyaránt várunk. 
 
Szolgáltatásaink és programjaink között van gyermekfelügyelet, családi napközi, mozgás- és beszédfejlesztő torna, tanulószoba és korrepetálás, teaházzal egybekötött filmvetítések, mentálhigiénés foglalkozások szakemberek vezetésével, egészségnap, szülők részére közösségépítő estek, közös programok más közösségekkel. 
 
2013-ban megépült a Máltai Sportpark, amely Tarján és Felsőváros Kemes utcai közterületi rehabilitációját is jelenti a szabadidősport és lakosság (minden korosztályt érintve) egészséges életmódra ösztönzésével egyidejűleg.
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6723
Település: Szeged
Cím: Retek utca 2-4.
Telefonszám: 62/467-486
Intézményvezető: Czibulya-Oláh Tímea
E-mail: