Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Egészségügyi Centrum - Szeged

Egészségügyi Centrum - Szeged

Bemutatkozás

Intézményünk elsősorban azon beteg, egészségügyi ellátásra szoruló hajléktalan személyek elhelyezésére létesült, akiknek állapota már nem igényel kórházi kezelést, de még folyamatos ápolást, pihenést és védett környezetet kíván. Tevékenységünk célja a kórházban illetve a hajléktalanellátó intézmények keretei között nem ellátható hajléktalan személyek egészségügyi és szociális ellátása. Szolgáltatásainkkal elsősorban az utcán tartózkodó beteg hajléktalan személyek számára azt az időszakot kívánjuk kiváltani, melyet a beteg személy általában otthonában, felépülését segítő nyugodt körülmények között tölthet.
 
A házi orvosi szolgálat napi 8 órában ellátja az ambuláns háziorvosi rendelést, szükség szerint végzi a kórházba utalást, szakrendelésre irányítást, ill. az egészségügyi centrum betegszobájára történő felvételt. Továbbá ellátja a háziorvosi teendőket a a lábadozóban tartózkodók részére.
A fertőtlenítő fürdetés az utcai szolgálatok által az intézménybe szállítottak és egészségügyi ellátásban részesülők szükség szerinti fertőtlenítését végzi.
A lábadozó napi 24 órában biztosít elhelyezést a háziorvosi rendelés és a szociális munka által meghatározott ideig. A felvett betegek számára napi háromszori étkezést, tisztálkodó felszerelést, ágyneműt és annak cseréjét, egészségügyi ellátást, szociális ügyintézést, mentális segítséget, gyógyszert és szükség szerint ruházatot biztosítunk.
A mozgó orvosi szolgálat a peremterületeken élő, az egészségügyi szolgáltatásokból kieső hajléktalan személyek számára biztosítja a megfelelő egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás lehetőségét. A mozgó orvosi szolgálatot három mentős orvos látja el, hétköznapokon napi 4 órában (8-12 óráig).
Bekerülés módja:
Az intézmény három pihenőszobában, összesen 16 ágyon fogadjuk a rászoruló betegeket.
Az egészségügyi centrumba történő felvétel az intézményvezető jóváhagyása után, előzetes egyeztetés és előjegyzés alapján történik.
 
Orvosi rendelő:
Dr. Szentandrási Edit
06 62/552-392
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6725
Település: Szeged
Cím: Moszkvai krt. 1-3.
Telefonszám: 06-62/547-271
Intézményvezető: Czibulya-Oláh Tímea
E-mail: