Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Diszpécserszolgálat - Budapest

Diszpécserszolgálat - Budapest

Bemutatkozás

A Magyar Máltai Szeretetszolgáalt Diszpécserszolgálata a főváros budai oldalát ellátó segélyhívó központ. Krízisidőszakban (november 1-március 31 között) a 338-41-86-os telefonszámon a 2-es gomb megnyomásával lehet krízishelyzetet bejelnteni. Nem krízis időszakban (április 1-október 31 között) a 338-41-86-os telefonszámon az 1-es gomb megnyomásával lehet bejelentést tenni.
 
Kérjük, hívja ezt a telefonszámot, ha életveszély, vagy annak gyanúja áll fenn (nedves ruházat, földön fekvés takaró, karton, vagy polifoam nélkül, kihűlés, fagyás, kiszáradás), ha az utcán lévő hajléktalan ember segítséget kér, de Ön nem tudja, milyen segítségre volna szüksége, ha a környezetében élő hajléktalan ember szokásaitól eltérően viselkedik (nem kelt fel a megszokott időben, vagy egész nap fekszik)!
 
Segélyhívás esetén kérjük, tájékoztassa munkatársunkat az alábbiakról a pontos címről, vagy a helyszín megközelíthetőségéről, mit látott, tapasztalt a hajléktalan embernél (földön fekszik, nem a megszokott módon viselkedik, erős fájdalomra panaszkodik, stb.)
Továbbá fontos az otthontalan ember neme, körülbelüli életkora, és ha tudomása van róla, a neve. 
 
Jelezzék, milyen segítségre van szükség, és amennyiben a helyszínen tud maradni, vagy vállalja, hogy a helyszín felkutatásában további információkat ad munkatársaink számára, adja meg az Ön nevét és telefonszámát (szükség lehet a segítségére, ha nehezen találjuk meg a helyszínt).
 
Kérjük, várjon a diszpécser kérdéseire, melyek fontosak az információk pontosítása miatt! Ügyeletesünk a kapott információ alapján eldönti, hogy melyek a legfontosabb lépések. Eszméletlen, vagy sérült emberhez minden esetben azonnal mentőt küldünk. A sürgős esetekhez a Krízisautó azonnal kiszáll, a kevésbé sürgősekhez az utcai gondozó szolgálatok ügyeleti időben mennek ki.
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1011
Település: Budapest
Cím: Bem rkp 28.
Telefonszám: 06 1 338-41-86/2-es gomb
Intézményvezető: Tóth István
E-mail: