Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Idősek Klubja - Esztergom

Idősek Klubja - Esztergom

Bemutatkozás

Elsődleges célunk, hogy a magányosan maradt, egyedül élő vagy „csak” társaságra vágyó idősek „második családot”, baráti közösséget találhassanak közöttünk. Ugyanakkor házaspárokat is szívesen várunk. Az Idősek Klubja olyan szociális intézmény, mely napközbeni tartózkodást, szabadidős tevékenységeket, mentális és kulturális foglalkozást nyújt a nyugdíjas korú, idős emberek részére. Fő feladatunk, hogy segítsünk az idős korral járó nehézségek megoldásában, elérhetővé téve, hogy továbbra is a társadalom aktív tagjai maradhassanak. 
 
 
A demencia problémáival küzdő idősek és családjaik számára is segítséget nyújt intézményünk. Célunk a meglévő készségek, képességek folyamatos gyakorlásával a szellemi hanyatlás folyamatának lelassítása, valamint egyénre szóló terv alapján az általános mentális állapot megőrzése, javítása. 
 
Egészségügyi vizsgálatokat, szűréseket szervezünk, továbbá olyan foglalkozásokat kínálunk, melyek segítenek megőrizni a testi-lelki-szellemi frissességet. Állandó programjaink között szerepelnek társas- és kártyajátékok; irodalmi nap („versolvasó”); „Nóta-klub”; ügyességi játékok; kézműves foglalkozás; filmvetítés („Mozi-klub”); „Activity”; szituációs játékok.
 
Nyitva tartás:
Hétfő – péntek 08.00 – 16.00
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 2500
Település: Esztergom
Cím: Kossuth Lajos utca 42.
Telefonszám: 06-33/412-614
Intézményvezető: Martin Dániel
E-mail: