Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

prób

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-24 00:00:00

JÁLOASJDFÁaísde

dupla

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-23 00:00:00

dupla

dupla

 

{galeria}

Kikerül e a főoldalra, mert azt nem szeretnénk

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-11 00:00:00

Feltöltés

Próba hírt kopfja

A szervezetben mintegy 5500 önkéntes, közülük 2479 rendes tag tevékenykedik rendszeresen. Mellettük sok ezer alkalmi segítő vesz részt a munkában. A segítők kreativitása, sokszínű szakértelme megsokszorozza a Szeretetszolgálat erejét, lehetőségeit, lehetővé teszi, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat hatékonyabban összpontosítsa a rászorulók megsegítésére. Ez egyik forrása a szervezet erejének és megújulásának.

Tevékenységek

IDŐSEKKEL VALÓ TÖRŐDÉS, GONDOZÁSUK

 • Idősek otthoni, szociális otthoni látogatása.
 • Otthoni segítségnyújtás: takarítás, bevásárlás, ügyintézés, ebédszállítás, idősek szállítása, kísérése.
 • Lelki, közösségi és kulturális programok szervezése.

HAJLÉKTALAN EMBEREK SEGÍTÉSE

 • Hajléktalanok utcai gondozása, étkeztetése, teajárat.
 • Közösségi programok hajléktalan embereknek.

GYEREKEKKEL VALÓ FOGLALKOZÁS, CSALÁDI PROGRAMOK

 • Közösségi programok szervezése gyerekeknek és családoknak: prevenciós, közösségépítő, kézműves műhely, kulturális és lelki programok.
 • Rendezvények szervezése, közreműködés a megvalósulásnál.
 • Nyári táborok szervezése, táboroztatás.
 • Gyermekfelügyelet.
 • Gyermekek korrepetálása.
 • Délutáni gyermekfoglalkozás önkéntes pedagógusok bevonásával.
 • Gyermekjóléti feladatok.

Tesztelése a szerkesztői profilnak

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-11 00:00:00

Galériából kiválasztva

Ezzel azt teszteljük, hogy a Máltai Napló kapcsolódó tartalomként vagy Máltai Naplóként jelenik-e meg az intézmény oldalán. 

Hozzáadunk a hírhez szöveget:

Lórum ipse már nem batalmas, hanem fűző. a folyóka csemin és társaságbeni jermáda, mint a szapott - és sokszor resztő - holizon. A bargás által hábos csukos fuszetek kodták, hogy a galanizmus nem puhaltos és nem buffaszt meg a hatlan bándatál hólyomának. 

 

És egy galériát is. 

{galeria}

 

És így készen is lesz a próbahír. 

Frizura ajándékba

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-05 00:00:00

Nem volt üres szék az ideiglenes fodrászatban

Fodrászattá alakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esztergomi központja Advent harmadik vasárnapján. Tíz fodrász fogadta a rászoruló embereket, hogy ezzel tegyék szebbé az ünnepi készülődést. 

„Régóta szerettem volna valamilyen formában jót tenni a rászoruló emberekért. Először ételosztásra gondoltam, de aztán arra jutottam, a szaktudásomat adom ajándékba.” – mondta Lászlovszki Ingrid, a jótékonysági hajvágás szervezője. „Összefogtunk kolléganőmmel, aki már gyakorlottabb az ilyen jótékonysági akciók szervezésében, és nagyon hamar összejött a társaság, akik most itt vagyunk. Az egyik beszállítóm pedig felajánlotta, hogy biztosítja az összes terméket, amely a hajvágáshoz szükséges. Egy ismerősöm által felkerestük a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot az ötlettel, akik szeretettel fogadtak bennünket.” 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat esztergomi szervezete több száz rászoruló embernek nyújt segítséget nap, mint nap. Nappali melegedő és éjjeli menedék, támogató szolgálat és idős klub is működik a máltai központban. De segítséget nyújtanak demenciával élő emberek számára, rászoruló családoknak, valamint lakótelepi programot és máltai játszóteret működtetnek a városban. Czifráné Hidas Ágnes az esztergomi intézmény vezetője elmondta, örömmel fogadták a fodrászok felajánlását. „Nagyon sok rászoruló ember fordul hozzánk. Emellett örömmel támogatjuk az önszerveződő jótékonysági kezdeményezéseket is, hiszen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységéhez szorosan hozzá tartozik az önkéntesség. Feladatunknak tekintjük, hogy lehetőséget adjunk mindazoknak, akik felajánlják szolgálatukat. Ezáltal segíthetünk, hogy megtapasztalják, mekkora érték, ha adni tudnak. Megismerik a rászoruló embereket, sok előítéletet lehet legyőzni ezáltal.”

Tíz fodrász várta a rászoruló embereket a máltai központban. Esztergomból és környékéről érkeztek, hogy segíthessenek. „Többen is voltak, akikkel ma reggel ismerkedtünk meg. A Facebookon tettem közzé, hogy szervezünk egy ilyen napot. Nemcsak fodrászok jelentkeztek. Sokan hoztak adományokat, egy butikból például ruhát küldtek, több vendégem süteményt és szendvicset hozott.” – mesélte két hajvágás között Krucsóné Krischneider Zsuzsa, aki nem először vág hajat karitatív célból. „Voltam már lány javítóintézetben is hajat vágni. Ott is ugyanazt érzetem, mint ma. A törődést nem lehet megvásárolni és elvinni szatyorban. Azzal, hogy beszélgetünk, odafigyelünk azokra az emberekre, akiktől a leggyakrabban elfordulnak, elhúzódnak, sokkal többet tudunk adni, mintha ételt vagy ruhát hoznánk nekik. Amikor megkérdezem, merre legyen a választék, vagy tanácsot adok, hogy mi állna jól, egy idő után tapasztalom, hogy az addig zárkózott, vagy éppen morcos emberek kinyílnak, szívesen beszélgetnek.”

A fodrászok között volt tanuló és GYES-en lévő anyuka is. „A vasárnap az egyetlen szabad napom, de örömmel jöttem, mert itt a szemébe tudok nézni azoknak az embereknek, akiknek az ajándékot adom.” – mondja egy Nyergesről érkező szakember. A tízedik fodrász már nem fért be a terembe, így ő az adományok osztásánál segített és forró teával kínálta a várakozó embereket. „Mindenképpen segíteni szerettem volna, ezért ha a fodrászatba nem tudok beszállni, segítek ruhát találni a gyerekeknek és beszélgetek a vendégekkel. Ez is fontos feladat és örömmel vagyok itt.”

A nap során több mint száz frizura készült. A fodrászok székében egymást váltották hajléktalan emberek, nagycsaládos szülők és gyerekek, valamint idős emberek is.