Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Családok Átmeneti Otthona - Kecskemét

Családok Átmeneti Otthona - Kecskemét

Bemutatkozás

Intézményünk 2004 augusztusa óta áll nyitva az otthontalanná vált családok előtt. A hét lakószobában összesen 21 fő elhelyezésére van lehetőség.  Az intézményünk feladata a családok lakhatási problémáinak tartós rendezése, leendő otthon feltérképezése, valamint szakgondozók segítségével mentális gondozás, aktív családsegítés. Életvezetési tanácsokat adnak szakembereink, szükség esetén segítséget nyújtunk a hiányzó dokumentumok pótlására. Segítünk a szülőnek gyermeke teljes körű ellátásában, gondozásában, nevelésében.
 
12 hónapra kapnak menedéket a családok, amely 6 hónappal meghosszabbítható. Bútorozott lakószobák, emeletenként egy-egy közös fürdőszoba áll rendelkezésére a lakóknak, akik számára ágyneműt, törölközőt, mosó- és tisztítószert biztosítunk. Szükség szerint ebéddel, illetve élelmiszerrel segítjük a rászoruló családokat, továbbá orvosi ellátást vehetnek igénybe, jogász és pszichológus segítségét is kérhetik.  

A bekerülés feltétele, hogy a Gyermekjóléti – vagy Családsegítő Szolgálat, illetve az Önkormányzat javasolja a családot.

A bennmaradáshoz szükséges, hogy minden család elfogadja és betartsa az Otthon házirendjét, vegyenek részt a reintegrációs programban, vállaljanak előtakarékosságot a család anyagi lehetőségeinek függvényében, valamint a térítési díj fizetése.
térítési díj fizetése.


 

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6000
Település: Kecskemét
Cím: Hoffmann J. u. 11.
Telefonszám: 06-76/485-696
Intézményvezető: Szakolczai Krisztina
E-mail: